Etichete

Powered By Blogger

Lista mea de bloguri


Postări populare

sâmbătă, 12 februarie 2011

Defaimatorii

Defaimatorii

De cand am venit prima data la biserica prin 1987 si pana acum nici macar odata nu a auzit pe cineva predicand acest subiect.Nici macar nu am auzit de la amvon facand vreo aluzie la acest cuvant.Faptul ca este asa tare uzitata in biserica aceasta practica si nimeni "nimic" e greu de comentat.Din 1990 cand mi-am dat votul impotriva validarii unui diacon in slujba de pastor, nu mai scap de acesta atitudine din partea unora din biserici.De fapt de dupa terminare programului si a sedintei in care sa facut votarea pastorului, in drum spre casa auzeam boicoturile celor care pe langa treceam.
Mult timp am crezut ca acest cuvant nu este in Biblie, pana intr-o zi cand am citit din nou 1 Corinteni.Acolo la cap. 6, vers. 9-11 am gasit scris despre cateva categorii de oameni,care pot sa fie in Biserica insa care nu vor fi mostenitori ai imparatiei lui Dumnezeu printre acestia si Defaimatorii..Ap. Pavel a scris aceste cuvinte celor din biserica din Corint.Si faptul ca se intampla si azi nu e o simpla coincidenta.
In prima faza e interesant grupul din care fac parte acesti DEFAIMATORI., curvari, inchinatori la idoli, hotii, betivii sau cei lacomi.Toti acestia au ceva in comun; EGOISMUL lor in defavoarea altora, cititi si veti obseva.
Ne vine greu sa acceptam acest adevar insa sa nu uitam un lucru,Dumnezeu nu-si permite sa defaimeze pe nici un copil al Sau, pentru ca este lucrarea Lui in fiecare. Atunci cand cineva i-si permite sa defaimeze pe cineva, de fapt ceea ce reuseste e sa zadarniceasca lucrarea pe care a facut-o Dumnezeu in cineva.Din punctul de vedere a lui Dumnezeu toti suntem la fel si beneficiari ai lucrarii harului Sau in noi.Dumnezeu indreapta pe fiecare DAR niciodata nu defaimeaza pe cineva.Atunci cine face o astfel de lucrare?Si celui care o face nu I se potrivesc aceste cuvinte?: NU VOR MOSTENI IMPARATIA LUI DUMNEZEU.
Fiecare in parte suntem lucrarea Lui si cine indrazneste sa defaime lucrarea Lui e vrednic de toata osanda.
Esentialul crestinismului este dragostea. Pe langa faptul ca cine nu are dragoste este NIMIC, acestia i-si permit sa faca ceia ce nici Dumnezeu nu-si permite si anume sa rascoleasca in trecutul celor pe care ii defaimeaza.Trecutul nostru e aruncat in marea uitarii.Acestia sapa sa gaseasca ceva. Apoi cursele care le intind celor pe care ii defaima. Si toate practicile la care acestia recurg pentru a-si gasi material pentru lucrarea lor de defaimare.
Datoria fiecarui crestin e sa ajunga plin de Duh, acestia nu au un astfel de obiectiv. Care poate fi sfarsitul oamenilor care nu au astfel de obiective in viata?
Chiar sa-ti greseasca cineva, trebuie sa-l ierti nu sa cauti sa-l defaimezi. Toti cei intorsi la Dumnezeu sunt a lui Dumnezeu. Pe cine defaima acestia atunci?
Dumnezeu sa ne pazeasca de asa ceva si sa aibe mila de inconstienti.
Si ce trist e ca unii se mai cred slujitorii Domnului.

3 comentarii:

elena spunea...

Jos palaria, frate! Ma bucur ca ai abordat acest subeict. Domnul sa fie cu tine si sa-ti dea curaj sa dai pe fata tot ce nu e bine in Trupul lui Cristos!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Multumesc insa se vede ca in ziua de astazi mai e necesar si astfel de mesaje.Nu e prea placut dar sunt destui azi care nu prea realizeaza efectele actiunilor lor in viata altora si chiar a lor insasi.De fapt ei singuri se defaima.Eu cand vad un astfel de om, incerc ca pe viitor sa-l evit, nu sunt oameni cu care sa-ti pui mintea.Din ceea ce fac i-ti dai seama ca le lipseste o doaga.